Kunstgebit kapot?


Patiënt


Bent u in het bezit van een gehele of gedeeltelijke prothese of een frame, dan kunt voor alle vragen en of reparaties terecht in ons moderne laboratorium.


Wanneer u een afspraak maakt voor een reparatie aan uw prothese kunt u in onze wachtkamer plaatsnemen en onder het genot van een kop koffie of thee wachten tot uw prothese weer gerepareerd is.
Tip: repareer of lijm nooit uw eigen prothese (kunstgebit) maar neem direct met ons contact op. Dit om een zeer lastige reparatie te voorkomen wat extra kosten met zich mee brengt ( in verband met het verwijderen van lijmresten aan uw prothese in ons laboratorium). Dit gaat ook gepaard met het feit dat in het slechtste geval uw prothese niet meer goed past of zelfs niet meer te repareren is. Dit komt omdat na het lijmen uw prothese gauw genoeg alsnog breekt. Hierna is het lastig om een goede reparatiemal te maken en ook het verwijderen van de lijmresten is een lastige klus wat niet ten goede komt aan de pasvorm.


Ook kunnen de reparaties aan bijvoorbeeld uw kunstgibit via de verzekering gedeclareerd worden wanneer nodig. Dit wordt echter alleen (gedeeltelijk 90%) vergoed vanuit de basisverzekering wanneer u een volledige prothese heeft. Voor gedeeltelijke prothesen of frames gelden andere regels. Informatie kunt u eenvoudig via uw verzekering opvragen.
Voor alle overige vragen betreffende prothesen en implantaten (of kunstgebit) nodigen we u graag uit om een en ander toe te lichten.


Namens Tandtechnisch Laboratorium Helmond B.V.


Reinout Oud